Суд щодо арешту “непритомного” Насірова перенесли на неділю

 

Солом’янський районний суд міста Києва, засідання якого відбувалось у приміщенні Шевченківського райсуду, переніс на 10:00 неділі, 5 березня, розгляд клопотання Спеціальної антикорупційної прокуратури щодо обрання запобіжного заходу голові ДФС Роману Насірову.

Відповідну ухвалу сьогодні оголосив суддя Солом’янського суду столиці Олександр Боровник після перерви, під час якої Насірову співробітники швидкої надавали допомогу та обстежували його.

“Суд на місці ухвалив оголосити перерву у судовому засіданні до 10 години 5 березня”, – йдеться в ухвалі суду.

Це рішення ґрунтується на тому, що сторона захисту підозрюваного попросила надати їй час для ознайомлення із матеріалами справи.

САП вимагає арештувати Насірова.

При цьому відстороненого від посади голову ДФС доставили до зали суду на ношах. Він перебував у металевій клітці, біля нього чергували лікарі швидкої допомоги. Багато людей, зокрема журналістів, не змогли потрапити до зали суду через відсутність місць, передає УНІАН.

Насіров підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
Слідство вважає, що голова Державної фіскальної служби протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом ТОВ, причетним до Онищенка. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 млрд. грн., вважають у Національному антикорупційному бюро.

Насірову вручили підозру після обшуків у ДФС 2 березня, коли він перебував у лікарні “Феофанія” і виглядав як непритомний. Адвокати заявляли про неправомірність підозри в такому стані. Лікарі нібито діагностували в нього інфаркт міокарда.
У суботу вранці Насірова з “Феофанії” в супроводі спецпризначенців НАБУ перевезли для підтвердження або спростування діагнозу до Інституту кардіології імені академіка М. Стражеска.

Засідання суду з обрання Насірову запобіжного заходу мало розпочатися о 19.00 у приміщенні Шевченківського райсуду Києва, однак воно почалось пізніше – о 21:10 – через повідомлення про замінування суду, яке не підтвердилось. Розпочалось воно близько 21:10.

Читайте також:
Якщо Насіров симулює – це врахують при арешті, – Ситник

Уряд відсторонив Насірова від посади голови ДФС в день його народження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна