Центр реабілітації ветеранів АТО “Творча криївка” запрошує на благодійний вечір-концерт

 

“Три роки разом: «Творча Криївка» в колі друзів” – таку назву має благодійний вечір, що відбудеться сьогодні, 3 березня, в київському кінотеатрі “Ліра” (з 19:30 до 21:30).

Ініціатор заходу – Міжнародний благодійний фонд “Творча Криївка”.

Див. подію у “Фейсбуці”.

Вечір присвячується третій річниці роботи благодійної організації в напрямку психологічної реабілітації учасників бойових дій.

Перший заїзд “Криївки” почався 2 березня 2014 року. Він проводився для учасників бойових дій, що відбувалися на Майдані під час Революції Гідності. Відтоді, як розповіла “Новинарні” голова БО Віталіна Маслова, через “Творчу Криївку” пройшли вже понад 350 ветеранів АТО.

У програмі вечора – виступи гурту “ТаРута”, Сергія Василюка (лідера гурту “Тінь Сонця”, Василя Лютого (автора пісні “Меч арея”), а також благодійний аукціон картин, написаних бійцями під час проходження творчої реабілітації.

“Творча реабілітація – соціальний проект, який відбувається завдяки залученню коштів та іншій благодійній допомозі від небайдужих громадян. Кожну з картин, які експонуються на виставці, можна придбати за умовами тихого аукціону. Залучені кошти спрямують на організацію чергових заїздів комплексної реабілітації за методикою “творча реабілітація” для ветеранів АТО та волонтерів”, – повідомляють організатори заходу.

Контактна інформація: Віталіна Маслова – тел. 096 277 52 20, Яна Сингаївська – тел. 067 982 37 82, Юлія Богословська – тел. 067 718 57 39.

Читайте у великому матеріалі “Новинарні“:
Три роки “Творчої Криївки”: реабілітація мистецтвом, і не тільки

 

Віталіна Маслова з приводу третьої річниці свого проекту пише: “Спогади про “Деснянську Криївку”… Саме так називався наш проект, який існував з 2 по 27 березня 2014 року – короткострокова реабілітація учасників бойових дій Майдану. Це було в комфортних котеджах та березі річки Десна, ми запрошували групи з 5-7 осіб на декілька днів провести час з нами.

Перебування на природі, риболовля та катання на велисипеді, смачна їжа (з кожним заїздом ми обов’язково смажили шашлик), дружні посиденьки, масаж та сауна, заняття мистецтвом та індивідуальні бесіди: саме впродовж цього часу народився мій авторський метод “творча реабілітація”, який поєднує в собі та робить багато ефективнішими і оздоровчі процедури, і перебування на природі, і спілкування, і, звісно, мистецтво.

Проект завершився виставкою в галереї “Камера” в травні 2014 року, і ми навіть не сподівалися, що наша діяльність затягнеться на роки, що буде війна, будуть поранені, полонені, будуть втрати побратимів та інші трагедії.
Тоді війна здавалася чимось далеким.

Але пройшло три роки, і ми пройшли через важкі часи – але знайшли багато друзів та однодумців, розвиваємо важливі та дієві форми роботи”.

Читайте також:
Війна за ветерана. Як суспільство й держава борються
за психологічну адаптацію учасників АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна