Хуг показав фото обстрілу ДФС та невідведення українських танків

 

Донецьку фільтрувальну станцію було обстріляно з 82-міліметрових мінометів, що свідчить про порушення умов щодо відведення озброєння та є чітким доказом наявності забороненого озброєння у “зоні безпеки”.
Про це 3 березня на брифінгу заявив заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг, передає “Українська правда”.

Він зазначив, що безпілотники місії ОБСЄ зафіксували чотири влучання снарядів на території ДФС.

“За нашою оцінкою, це були 82-мм мінометні міни”, – зазначив Хуг.

При цьому він продемонстрував знімки пошкодження на одній з водонапірних станцій ДФС.

 

 

За словами Хуга, зброя, з якої стріляли по ДФС, розміщена з порушенням умов про лінію відведення озброєння.

“Сили сторін занадто близько розміщені відносно ДФС і надто близько одна до одної, і ДФС неминуче потрапляє під перехресний вогонь. Удар по ДФС є чітким доказом наявності забороненого озброєння у “зоні безпеки”, – заявив Хуг.

“Напад на ДФС свідчить про грубе нехтування потреб цивільного населення. Влучання снарядів у резервуари з хлором може призвести до масштабної екологічної катастрофи. При цьому майже 400 тисяч мешканців по обвидва боки від лінії розмежування залежать від роботи ДФС, що постачає воду. Наразі 22 тисячі мешканців Авдіївки розраховують лише на резерви води”, – додав Хуг.

За його словами, даний інцидент також свідчить про потребу негайного розведення сил та засобів сторін вдовж усієї лінії розмежування та району навколо фільтрувальної станції.

“Очевидно, попри обіцянки сторін, озброєння не було відведено”, – зазначив заступник голови СММ ОБСЄ.

Він продемонстрував знімки з безпілотника, зроблені минулого тижня у підконтрольному Україні н.п. Асланове (селищев Нікольському районі Донецької області), на яких видно танки Т-64.

Читайте також:
Розміновано територію Донецької фільтрувальної станції

Як відомо, вранці 24 лютого жителі Авдіївки залишилися без водопостачання внаслідок обстрілу з боку бойовиків. Через пошкодження ДФС воду стали подавати щогодини із запасних резервуарів.

1 березня голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що води у міських резервуарах Авдіївки залишилося “максимум на дві подачі в мережу”, тобто на два дні.

Читайте також:
ТКГ закликала бойовиків Донецька дати
“тишу” для ремонту фільтрувальної станції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна