Глава МЗС Німеччини: Мирний процес в Україні стосується всієї Європи

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що визнання Росією «документів», які видаються так званими «ДНР» і «ЛНР», та оголошена на окупованій частині Донбасу «націоналізація» підприємств, котрі працюють в українській юрисдикції, є стратегією свідомої ескалацією конфлікту.

Під час зустрічі з главою МЗС Німеччини Зігмаром Габріелем, який перебуває з візитом в Україні, Клімкін наголосив на необхідності посилити тиск на Росію, щоб змусити Кремль припинити «цілеспрямовану політику порушення мінських домовленостей».

Німецький міністр, зі свого боку, заявив, що події на Донбасі стосуються не тільки України і Донбасу, а й усіх у Європі.

За словами Габріеля, те, що Німеччина робить для підтримки мирного процесу, – це «не благодійність», бо стосується безпеки Європи і європейських уявлень про спільне життя на континенті, передає “Радіо Свобода”.

У перебігу зустрічі міністри обговорили, серед іншого, можливість стійкого припинення вогню на Донбасі, гуманітарну складову конфлікту, питання політичних заручників і полонених.

Зігмар Габріель, який наприкінці січня очолив МЗС Німеччини, перебуває в Україні з першим візитом на цій посаді. Далі він вирушить до Росії.

Варто зазначити, що глава МЗС ФРН – країни з “нормандського формату” – побував у Києві наступного дня після візиту міністрів закордонних справ Великої Британії і Польщі, які запропонували ширший формат переговорів щодо розв’язання конфлікту навколо України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна