Європарламент позбавив Марін Ле Пен недоторканності через фото з обезголовленням

 

Європарламент у четвер, 2 березня, проголосував за позбавлення лідерки французьких ультраправих Марін Ле Пен депутатської недоторканності.
Підставою стали її дописи в мікроблозі у “Твіттері” з фотознімками, на яких бойовики ІДІЛ страчуюит людей. Про це повідомляє BFM TV.

Рішення про зняття недоторканності з Ле Пен має негайний характер і жодним чином не стосується справи про нецільове використання коштів Європарламенту під час оплати помічників ультраправого депутата.

Імунітет було знято за запитом французької влади.

Як відомо, лідерка партії “Національний фронт” та найбільш рейтингова кандидатка в президенти Франції Марін Ле Пен перебуває під слідством у Франції за те, що у 2015 році опублікувала у “Твіттері” фото, на яких зображено акти насильства ІДІЛ, зокрема обезголовлення американського журналіста Джеймса Фоулі.

Читайте також:
СБУ не стала забороняти в’їзд в Україну
французькій ультраправій кандидатці Ле Пен

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна