У Ахметова переконують, що їхні підприємства в ОРДЛО залишаться з Україною

 

Група СКМ, кінцевим бенефіціаром якої є бізнесмен Рінат Ахметов, заявляє, що її підприємства на тимчасово неконтрольованих територіях Донецької та Луганської областей працюватимуть відповідно до законодавства України. Про це йдеться у повідомленні СКМ.

“Група СКМ завжди працювала і продовжує працювати виключно в рамках українського законодавства, в тому числі – наші підприємства на НКТ (неконтрольованій території). І ніякий тиск не змусить нас змінити юрисдикцію своїх активів”, – заявляє прес-служба Ахметова.

У компанії зазначили, що, незважаючи на складну політичну ситуацію в країні та військові дії, всі активи Групи СКМ в повному обсязі відраховують податки і збори в український бюджет.

“Всього з початку конфлікту на Донбасі Група СКМ виплатила до державного бюджету понад 100 млрд. гривень податків, 10% з яких забезпечили відрахування підприємств, що працюють на НКТ”, – ідеться в повідомленні.

“Ми вважаємо приватну власність суверенною, а вимогу про перереєстрацію своїх підприємств і оплату податків самопроголошеним “ДНР” і “ЛНР” – неприйнятною”, – заявили в компанії.

Як повідомляла “Новинарня“, 1 березня донецькі і луганські сепаратисти заявили, що підприємства під українською юрисдикцією, розташовані на території ОРДЛО переходять під “зовнішнє управління” самопроголошених “ДНР” та “ЛНР”.
У Донецьку захопили також стадіон “Донбас-арена” Ріната Ахметова, припинили роботу його гуманітарні штаби.
У Кремлі, звідки керують бойовиками на Донбасі, заявили, що не вважають “віджиманням” так звану “націоналізацію” підприємств, пояснивши, що це крок сепаратистів для самозахисту в умовах залізничної блокади.

1 березня СБУ оприлюднила перехоплену розмову ватажка “ДНР” Олександра Захарченка, який нібито повідомляє про вимогу Росії передати частину “віджатих” активів олігарху-втікачеві Курченку.

Читайте також:
Блокада ОРДЛО не лише ослаблює Ахметова, а спричинить перевибори восени, – політолог В. Таран

За минулий рік підприємства ОРДЛО заплатили в бюджет України понад $1 млрд.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна