Справу про хабарництво віце-мера Слов’янська Шаповалова передали до суду

 

Заступник міського голови Слов’янська постане перед судом за отримання 150 тис. грн. хабара. У його праві завершено досудове розслідування, передає “Новинарня” з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області.

У прокуратурі не називають прізвище віце-мера, але з повідомлень ЗМІ відомо, що гаданий хабарник – Ігор Шаповалов. У листопаді 2016 року він був тимчасово відсторонений від виконання посадових обов’язків.

“В ході досудового розслідування встановлено, що у листопаді 2016 року заступник мера вимагав та отримав від приватного підприємця неправомірну вигоду у сумі 150 тис. грн. За це посадовець обіцяв чоловікові перемогу в конкурсі з приводу придбання у власність для здійснення господарської діяльності будівлі колишнього дитячого садка на території міста Слов’янська”, – йдеться в повідомленні.

Прес-центр СБУ інформував, що віце-мер таким чином вимагав “відкат” у сумі 10% від вартості будівлі.

На таку пропозицію підприємець вимушено погодився, але надалі звернувся із заявою до Управління СБУ в Донецькій області.

“15 листопада посадовця було викрито працівниками прокуратури Донецької області і СБУ «на гарячому» у робочому кабінеті, грошові кошти вилучено”, – нагадує прокуратура.

Тепер прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (“отримання неправомірної вигоди службовою особою”).
За вчинення вказаного кримінального правопорушення чоловікові загрожує до 10 років за ґратами.

Читайте також:
Екс-мер Слов’янська просидить у СІЗО повні два роки

Екс-в.о. мера Слов’янська Олег Зонтов:
На могилах бойовиків з’являються свіжі квіти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна