Мінстець визначає список антиукраїнських сайтів для їх закриття

 

Міністерство інформаційної політики України підготує список антиукраїнських сайтів задля їх подальшого закриття. Про це заявив очільник відомства Юрій Стець на прес-конференції в Києві 2 березня, передає УНІАН.

“У найближчі два тижні… я хочу, щоб він (заступник міністра Дмитро Золотухін) приніс на експертну раду при Міністерстві інформаційної політики, куди входять медіа-експерти, громадські діячі, перелік сайтів, які повинні бути закриті”, – сказав Стець.

За словами міністра, йдеться про сайти, які підривають суверенітет України. Стець назвав як приклад сайт “Русская весна”, “Новороссия” і “подібна пурга”.

Водночас у Мінінформі наголошують, що список повинен бути попередньо погоджений із Службою безпеки України.

“Є одна проблема: в жодному законі України не описаний механізм, як на це реагувати”, – сказав Юрій Стець.

“Ми знайдемо механізм, яким чином вони будуть закриті найближчим часом”, – зазначив міністр інформаційної політики, додавши, що сам він бачить можливим закриття сайтів через суд.

Стець також зазначив, що необхідно передбачити зміни в законі, щоб була можливість більш оперативно реагувати на сайти, які загрожують інформаційній безпеці України.

Водночас, на його думку, експертна рада – це той інструмент, який не повинен допустити цензури.

Читайте також:
Порошенко затвердив доктрину інформаційної безпеки України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна