Аварія на шахті на Львівщині: як мінімум вісім загиблих. ПРЕЗИДЕНТ ОГОЛОСИВ ЖАЛОБУ

 

На шахті “Степова” у Львівській області сталася аварія, внаслідок якої загинули щонайменше вісім гірників.

Згідно із повідомленням ДСНС, о 12:46 в селі Глухів Сокальського району Львівської області на шахті №10 “Степова” ВАТ “Львіввугілля” на горизонті 550 метрів, у 119-му конвеєрі внаслідок вибуху ментаново-повітряної суміші сталося обрушення гірської породи.

“На шахті працювало 172 гірники на аварійній ділянці – 34 гірники, з яких 8 загинуло та 6 гірників з травмами піднято на поверхню. Доля 20 гірників залишається невідомою. Причина обрушення встановлюється”, – сказано у повідомленні ДержНС.

Водночас у коментарі “Еспресо TV” голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець поінформував, що загинули десятеро осіб.

До проведення аварійно-рятувальних робіт залучено підрозділи Міненерговугілля та ДСНС.

“Загалом залучено 38 чоловік та 9 одиниць техніки, в тому числі від ДСНС 4 особи та 13 одиниць техніки”, – повідомляє відомство.

ОНОВЛЕНО. Президент Петро Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на Львівщині.

“Висловлюю співчуття рідним та близьким шахтарів, які загинули внаслідок вибуху на шахті на Львівщині.
Підписав Указ про оголошення всеукраїнської жалоби”, – йдеться на сторінці глави держави в соцмережі.

“Доручив Кабінету Міністрів України провести перевірку всіх вугледобувних підприємств щодо забезпечення засобами і дотримання норм безпеки виробництва”, – додав президент.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна