ВСУ закрив усі справи проти Юри Єнакіївського. Кажуть, постаралися Аврамов і Суркіс

Верховний Суд закрив всі справи щодо екс-нардепа від Партії регіонів Юрія Іванющенка. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

“Сьогодні дізнався, що Верховний Суд без повідомлення прокуратури прийняв рішення закрити всі справи по Іванющенку. І це зроблено саме перед продовженням санкцій ЄС щодо арештованих активів Януковича і К. У мене є багато емоцій і не менше аргументів проти цього рішення. Але єдиний вихід – якнайшвидше змінити склад ВСУ”, – написав він у “Фейсбуці”, додавши ілюстрацію – репродукцію картини “Здирання шкіри з продажного судді” нідерландського живописця Герарда Давида.

За даними джерел “Цензор.нет”, домовленість про закриття справ проти Іванющенко була досягнута зусиллями партнера та основного менеджера Іванющенка – Івана Аврамова. Про це написав у соцмережі редактор видання Юрій Бутусов, з яким Іванющенко судився.

“Аврамова в розшук українські правоохоронні органи не оголошували, він в Україні з’являється безкарно.
Безпосередньо переговори в структурах влади в інтересах Іванющенка веде Григорій Суркіс”, – зазначив Бутусов.

За його словами, “на жаль, нітрохи не меншу відповідальність за закриття справ проти Іванющенка [ніж Верховний Суд], несе також і сама Генеральна прокуратура, яка проявляла сумну пасивність в розслідуванні. А конкретно за це відповідає заступник генерального прокурора Юрій Столярчук”, – додав журналіст.

Тепер після рішення українського суду виникла реальна загроза, що будуть зняті санкції з кримінальних активів Іванющенка, а це, за максимальними оцінками, близько 200 мільйонів євро, заблокованих по всьому світу, пише Бутусов.

“Економічні” справи проти Іванющенка були єдиною ланцюжком, який дозволяв залучити мафіозі до відповідальності. Але ж “Єнакіївський” координував дії бандитів проти Майдану. У його офісі на провулку Рильського, 4 базувалися бандити, які ввечері 18 лютого застрелили Героя Небесної сотні Віталія Васильцова і журналіста В’ячеслава Веремія”, – зазначив Юрій Бутусов.

Як відомо, наближеного до Януковича олігарха Іванющенка  Юри Єнакіївського – оголошували в розшук у зв’язку зі звинуваченням у привласненні, розтраті майна в особливо великих розмірах.
Навесні минулого року судді, зокрема “баночник” Чаус, в Києві скасовували його оголошення в розшук.

Читайте також:
Генпрокурор Луценко просить покарати суддів,
які дали Іванющенку свободу пересування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна