В Брюсселі урочисто підписали рішення про безвіз для Грузії

 

У Брюсселі в середу, 1 березня, відбулася церемонія підписання рішення про скасування Європейським Союзом віз для громадян Грузії за участі президента Європарламенту Антоніо Таяні, представника Мальти, яка головує в ЄС, Кріс Агіус, та доповідачки з цього питання, депутатки ЄП Марії Габріель. Про це повідомляє УНІАН.

Також був підписаний документ стосовно механізму тимчасового призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами, що уможливив рішення щодо “безвізу”.

Таким чином, для того, щоб грузини отримали безвізовий режим, документ має бути опублікований в офіційному журналі ЄС, на що передбачається орієнтовно 8-9 днів, та ще 20 днів – для набуття чинності.

Відносно України, як писала “Новинарня“, 28 лютого відбулися тристоронні переговори Ради ЄС, Європарламенту та Єврокомісії (тріалог) щодо проекту законодавчого акту щодо скасування візових вимог для українців.
Після голосування в Європарламенті та затвердження Радою ЄС безвіз для України може набути чинності в травні.

Як відомо, раніше питання “безвізу” для Грузії й України в ЄС розглядалися паралельно.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна