Тепер Інституту нацпам’яті підпалили двері. В’ятрович: “Нас не залякати!”

 

Невідомі підпалили двері будівлі Інституту національної пам’яті на вул. Липській у Києві. Про це повідомив голова УІНП Володимир В’ятрович.

“Вночі невідомі підпалили двері до Українського інституту національної пам’яті. Цього разу “візиток” не залишили”, – написав В’ятрович на своїй сторінці у “Фейсбуці” вранці 1 березня.

“Нас не залякати”, – додав він.

Це вже третій інцидент із хуліганськими діями щодо УІНП та його голови за останній час. Як повідомляла “Новинарня“, 16 лютого поліція затримала трьох осіб, які намагалися напасти на В’ятровича перед його прес-конференцією з річним звітом. Того ж дня невідомі облили червоною фарбою двері і поріг будівлі Інституту нацпам’яті, залишивши наліпки “Славянская стража”.

У столичній поліції з’ясовують обставини пошкодження дверей державної установи 1 березня.

“Сьогодні близько 9-ї години до столичної поліції за спецлінією 102 надійшло повідомлення про пошкодження дверей будівлі на вул. Липській. За зазначеною адресою негайно виїхали наряди поліції та слідчо-оперативна група. Попередньо встановлено, що внаслідок займання частково пошкоджена зовнішня частина вхідних дверей інституту. Постраждалих немає. За цими фактами поліція розпочала перевірку”, – повідомляє відділ комунікації поліції Києва в середу.

Зусилля поліцейських спрямовані на встановлення осіб, причетних до правопорушення, йдеться в повідомленні.

Як відомо, УІНП – державна установа, що зокрема провадить політику декомунізації в Україні.

Читайте також:
В’ятрович відповів Качинському щодо засудження УПА
як умови україно-польських відносин

В’ятрович пояснив, які нові свята мають з’явитись,
а які вихідні планують скасувати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна