Польща і Британія запропонували Києву ширший формат для врегулювання на Донбасі

 

“Велика Британія та Польща налаштовані на рішучу підтримку України”, – заявили британський державний секретар у закордонних справах та справах Співдружності націй Борис Джонсон та міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський під час переговорів 1 березня з українським колегою Павлом Клімкіним. Як передає “Новинарня“, про це інформує прес-служба МЗС.

Зазначається, що Джонсон і Ващиковський висловили переконання, що російська агресія проти України потребує рішучої відсічі, тому тиск на Російську Федерацію з боку світової спільноти має бути посилений до відновлення територіальної цілісності України у загальновизнаних кордонах.

Водночас глава МЗС Польщі висловився за пошук ширших форматів для розв’язання конфлікту навколо України.

“Нормандський і мінський формат привнесли хороші зміни – вони послабили бойові дії [на Донбасі], але ці формати не дають досягти миру, тому ми готові разом з Борисом Джонсоном допомогти в пошуку ширшої формули, щоб зупинити агресію РФ”, – сказав Ващиковський, якого цитує “Главком“.

За його словами, якщо подивитися на війни ХХ століття, то завершення двох найбільших конфліктів відбувалося завдяки широким формулами.

“І для цього конфлікту необхідна велика формула, і ми намагаємося її знайти разом”, – сказав польський міністр.

Також на прес-конференції міністри підкреслили значні успіхи України у проведенні реформ та запевнили у продовженні допомоги Україні у здійсненні внутрішніх перетворень, ідеться в повідомленні МЗС.

Павло Клімкін відзначив практичну допомогу, яку Велика Британія і Польща надають Україні у тренуванні українських військовослужбовців, лікуванні українських поранених солдатів, а також у здійсненні системних соціально-економічних реформ.

Український міністр підкреслив символічність візиту британського та польського колег, який відбувається в треті роковини від початку російської агресії, та подякував їм за солідарність і підтримку України у боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності.

Читайте також:
“Нормандська четвірка” вирішила не долучати США
і вкотре поговорила про припинення вогню

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна