Після 8 років простою на митниці американські реанімобілі потраплять в АТО

 

Американські реанімобілі, які простояли на українській митниці вісім років, відтепер рятуватимуть бійців в АТО. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “5-й канал”.

Спеціалізовані автівки свого часу надійшли в Україну як благодійна допомога, але їх не могли розмитнити через те, що машини обладнані двигунами типу “Євро-4”, використання яких в Україні заборонено.

“Митники розв’язали бюрократичну проблему і віддали “швидкі” у зону бойових дій, де вони вкрай необхідні”, – ідеться в сюжеті.

Реанімобілі обладнані медтехнікою для рятування життя. Вони відрізняються від цивільних машин високою прохідністю та товщиною металу, з якого виготовлений корпус і кузов.

“Коли розпочалася російська агресія, було порушене нагальне питання передати ці авто [на передову]. Вони повністю оснащені медичним обладнанням у військову частину. На сьогодні ця епопея закінчилася, передаються ці автомобілі у 58-ту бригаду”, – розповів начальник Сумської митниці ДФС Олександр Гуцал.

“Дані автомобілі призначені для військової медицини, тобто це взагалі військовий автомобіль. Два – більш цивільні автомобілі, але на передовій їх дуже-дуже не вистачає. Машина зможе проїхати туди, де й не кожен джип може проїхати”, – визнає військовослужбовець 58-ї мотопіхотної бригади ЗСУ Ярослав Лапін.

Нагадаємо, 26 січня цьогоріч українські волонтери зібрали кошти на унікальний “Кровомобіль” для бійців АТО.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна