У Києві працює п’ята місія канадських хірургів для поранених в АТО

 

Уже вп’яте канадські хірурги прилетіли в Україну, щоб оперуватити поранених бійців АТО у Головному військовому шпиталі. Нині готують до безплатних пластичних операцій 42 пацієнтів, повідомляє “5-й канал”.

Загалом до України з-за океану прилетіли 25 канадських медиків. Один із них – хірург Олег Антонишин. Його батьки переселилися зі Львова до Канади ще до народження сина.

“Всі волонтери, що приїхали з Канади, і медсестри, і медбрати – ніхто не оплачений тут. Безкоштовно приїхали в Україну, бо відчувають такий обов’язок допомогти”, – розповідає канадський щелепно-лицевий хірург Антонишин.

 

Цьогоріч до місії канадців уперше до них долучилися представники військ НАТО в Європі.

Один із них – капітан медичної служби армії США Андрій Сидоренко. Народився він у Києві, але 17 років тому переїхав до Сполучених Штатів Америки.

“Четверо клінічних фахівців приїхали з госпіталю, який базується в місті Ландштуль – це Німеччина. А двоє приїхали з командування медичною службою армії Сполучених Штатів у Європі. Ми хочемо вивчити потреби України і за можливості теж допомогти”, – каже Сидоренко.

Один із пацієнтів місії – демобілізований військовослужбовець Капітон Лі, який зазнав мінно-вибухового поранення чоловік зазнав у Широкиному в травні 2016-го. На нозі в нього протез, праве око не бачить.

Як відомо, під час попередніх візитів канадці зробили майже 250 операцій – крім учасників АТО, також і пораненим під час Революції Гідності.

Чергова місія заокеанських лікарів відбудеться за півроку, зазначено в повідомленні.

Попереднього разу хірурги з Канади працювали в Києві в лютому 2016:
Лікарі 4-ї канадської місії в Україні допомогли сотні поранених
в АТО й на Майдані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна