Вбивство брата Кім Чен Ина організували два міністерства КНДР, – Сеул

 

Спецслужби Південної Кореї мають дані, що вбивство Кім Чон Нама, зведеного брата лідера КНДР, організовано двома міністерствами Північної Кореї – державної безпеки і міністерством закордонних справ. Про це південнокорейські спецслужби поінформували депутатів південнокорейського парламенту, як повідомляє DW.

За даними спецслужб Сеула, з трьох підозрюваних в організації вбивства Кім Чон Нама четверо працюють в міністерстві держбезпеки, а двоє – в МЗС КНДР.

Як заявив один з депутатів парламенту Південної Кореї, “цей випадок тероризму був здійснений державою і безпосередньо організований міністерством державної безпеки та міністерством закордонних справ”.

Влада Малайзії також вважає, що вбивство Кім Чон Нама, яке було скоєне в міжнародному аеропорту Куала-Лумпура 13 лютого, організоване Північною Кореєю. У цій справі проходять 10 підозрюваних, чотирьох з них було затримано упродовж кількох днів після вбивства.

Міністр охорони здоров’я Малайзії Субраманіам Сатхасівам повідомив, що Кім Чон Нам помер “від сильного паралічу” через 15-20 хвилин після того, як був отруєний газом VX нервово-паралітичної дії – найтоксичнішим з будь-коли штучно синтезованих речовин, які застосовуються в хімічній зброї.

В аеропорту столиці Малайзії Нама вбили дві жінки, накинувши на нього просякнуту отрутою хустку.

Кім Чон Нам (Кім Чен Нам) – старший син колишнього лідера КНДР Кім Чен Іра (від акторки Сон Хе Рим). Із молодшим Кім Чен Ином у них різні матері.
Нам впав у немилість і був відсторонений від спадкування вищого поста країни. Після 2001 року він жив у Китаї і вважався в комуністичній КНДР обережним опозиціонером.
Нам почав переховуватися в Малайзії після страти в грудні 2013 роки його дядька владою КНДР.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.