У Кропивницькому накрили банду “Білі леви”, яка займалася тортурами й здирництвом на ґрунті педофілії

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали учасників організованого угруповання «White Lions» («Білі леви»), які здійснювали напади та пограбування мешканців Кропивницького. Як передає “Новинарня“, про це інформує прес-центр СБУ.

“Правоохоронці встановили, що члени угруповання, до складу якого входили також дівчата, у соціальних мережах знайомилися з потенційною жертвою. Їй призначали зустріч у відлюдних місцях, де інші члени групи нападали на жертву, грабували її, завдавали тяжкі ушкодження, вимагаючи на відео зізнання у нібито педофілії.
Потім, шантажуючи розміщенням відео в інтернеті, тривалий час вимагали гроші та інші матеріальні цінності, – йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби з’ясували, що для організації своїх дій, учасники спілкувалися між собою в закритій групі однієї з соціальних мереж, організовували зустрічі, обговорювали деталі з вчинення розбійних нападів.

Зафіксовано майже сорок відеороликів, на яких учасники «White Lions» здійснюють групові напади на місцевих мешканців.

Співробітники СБ України «взяли» вісьмох учасників угруповання під час розправи над черговою жертвою.

Організаторами банди виявилися два інспектори міського слідчого ізолятора. Одного з них СБУ затримала, другий – у розшуку.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (“вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах” – карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна).

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Водночас відомо, що “Білі леви” – угруповання, яке публічно заявляло про свою протидію педофілам, пропонувало громадянам свою допомогу в разі потреби. планувало відкрити спортзал для підлітків тощо.

“Мета нашого загону змусити понтенціальних педофілів боятися писати дітям в соціальних мережах, боятися пропонувати їм інтим і т.д. Наша мета в першу чергу допомагати людям. Ми хочемо щоб наші діти спокійно виходили на вулиці, спокійно сиділи в соцмережах і не боялися таких ось “людей”, – повідомляли члени угруповання в інтерв’ю.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна