Парубій на флагмані ВМФ Японії: У нас спільний ворог – путінська Росія

 

Робочий візит голови Верховної Ради України Андрія Парубія до Японії почався в понеділок, 27 лютого, з відвідання бази ВМФ у порту Йокоска та флагмана японського флоту “Терудзукі”.
Про це сам спікер ВР повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Хоч Японія і далеко від України, але ми маємо багато речей, які нас об’єднують, зокрема і спільний ворог – глобальна загроза всього вільного світу – путінська Росія”, – заявив Андрій Парубій.

На борту корабля “Терудзукі” вони з віце-адміралом Кадзукі Ямасітою – головнокомандувачем морських сил Самооборони Японії – обговорили питання військової співпраці.

“Для наших японських союзників важливий досвід, який здобули українські Збройні сили у гібридній війні з російським імперіалістом. Я переконаний, що зовсім скоро посилиться співпраця та обмін досвідом між Морськими силами Самооборони Японії та Військово-морськими силами України“, – зазначив голова ВР.

Після екскурсії по діючому флагману “Терудзукі” японські колеги провели українській делегації екскурсію на кораблі, який зараз перетворений на музей – “Мікаса”.
Легендарний бойовий броненосець “Мікаса” був флагманом японського флоту у 1904-1905 роках, коли японські самураї на морі знищили російський імперський флот.

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, програмою візиту Андрія Парубія передбачено ряд зустрічей високого рівня, зокрема зі спадкоємцем імператорського престолу принцем Нарухіто; державним міністром оборони Японії Вакамія Кенджі; спікерами Палати радників парламенту Японії Ямадзакі Масакі, Палати представників – Ошіма Тадаморі, головою комітету закордонних справ та оборони Палати радників Уто Такаші та ін.

Голова Верховної Ради також прочитає лекцію в Інституті міжнародних відносин,, поспілкується з представниками японських медіа.

“Японія для України є дуже важливим стратегічним партнером, – зазначив Андрій Парубій напередодні візиту в інтерв’ю телеканалу “Рада”, – Україна відчувала величезну підтримку від Японії, особливо під час головування її серед країн “Великої сімки”. І ми продовжуємо  відчувати підтримку у всіх сферах – сфері фінансової допомоги, в економічній сфері. Інвестиції з Японії продовжують зростати і зростати. Крім того, Японія дуже добре розуміє проблеми України, бо має подібні з тією ж Російською Федерацією, бо відчуває на собі агресивну політику Путіна і Росії”.

Голова парламенту нагадав, що в Україні проголошено рік Японії – це “дуже важлива подія і для японських колег, і для нашої більш щільної взаємодії”.

Крім помічників і радників, до складу делегації входить нардеп Леонід Ємець, співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Японією.

Читайте також:
Один із Курильських островів, проти найменування
яких Кремлем протестує Японія, названий на честь Героя України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.