У Києві пройшов Марш солідарності з кримськотатарським народом

 

У Києві в неділю, 26 лютого, пройшов Марш солідарності з кримськотатарським народом.

Спершу кілька сотень людей із прапорами кримськотатарського народу та України зібралися на алеї Героїв Небесної сотні, пройшли через вулиці Інститутську, Шовковичну та Грушевського і Європейську площі та повернулися на Майдан Незалежності, де відбувся мітинг.

Хода почалася з виконання гімну України.

Серед присутніх на марші були представники кримськотатарського народу, солідарні з ними українці, представники інших національностей. Деякі – на мотоциклах.

Як повідомили “Крим. Реалії”, учасники несли портрети кримських політв’язнів та тих, хто зник та загинув у анексованому Криму внаслідок російської окупації.

Як зазначив голова Медждлісу, народний депутат України Рефат Чубаров, марш у день опору окупації Криму відбувається “на знак солідарності з українцями і представниками інших національностей, які в умовах тимчасово окупованого Криму зберігають власну гідність та вірність Україні”.

Як відомо, 26 лютого 2014 року, ще до анексії Кримського півострова Росією, біля Верховної ради АРК в Сімферополі проходили два мітинги: на одному були кримські татари, які виступали за єдність України, на іншому – прихильники приєднання півострова до Росії. На акції відбулися зіткнення, дві людини загинули. Вночі 27 лютого будівлю ВР Криму було захоплено російськими спецпідрозділами. Надалі окупація поширилася на весь півострів.
За участь у мітингу ув’язнили й судять заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза.

Читайте також:
Уряд оприлюднив статистику вбитих і арештованих окупантами в Криму

День окупованого Криму у Верховній Раді: діти на трибуні, ярмарки, фотовиставки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.