Росіяни з СЦКК і в неділю не дозволили поновити електропостачання Авдіївки

 

Роботи з відновлення електропостачання Авдіївки не можуть початися другий день поспіль, оскільки російська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін не надає гарантій припинення вогню.
Як передає “Новинарня“, про це після 13:00 у неділю, 26 лютого, повідомив голова Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський.

“Російська сторона в СЦКК сьогодні так і не надала письмових гарантій припинення вогню. Ремонтні бригади не вийшли на ліквідацію пориву ЛЕП. Так виглядає, що сьогодні окупанти вже й не нададуть письмових гарантій”, – написав він у “Фейсбуці”.

“Подібна ситуація у нас і з газопостачанням до Мар’їнки і Красногорівки, де ще у червні 2016 було відновлено газогін і залишилось лише підключити його до ГРС, яка знаходиться на тимчасово непідконтрольній території. Однак окупанти вже майже дев’ять місяців не дають дозволу на роботи з підключення газопостачання. Мар’їнка і Красногорівка вже другу зиму залишаються без газопостачання”, – розповів голова ВЦА.

Як відомо, Авдіївка вкотре залишилася без електрики внаслідок обстрілів увечері 24 лютого.
Українська сторона виявила місця пориву ЛЕП, однак противник не забезпечує припинення обстрілів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна