Демократичну опозицію Трампу очолив син домініканських іммінгрантів

 

Національний комітет Демократичної партії США обрав головою Тома Переса, колишнього міністра праці в уряді Барака Обами.

Як повідомляє Reuters, у другому турі голосування Переса підтримали 235 членів Нацкомітету, тоді як за конгресмена Кітта Еллісона проголосували 200 осіб.

55-річний Перес – адвокат, юрист у галузі цивільного права, фахівець із захисту прав споживачів.
У 2007 році був призначений секретарем департаменту праці, ліцензування та регулювання штату Меріленд. Із 2009 по 2013 рік працював помічником генерального прокурора США. Міністр праці в 2013-2017 роках.

З обранням на посаду Тома Переса привітали екс-держсекретар Гілларі Клінтон, невдала кандидатка на президентських виборах-2017, і екс-президент США Барак Обама.

Повідомляється, що на посаді лідера Демократичної партії перед Пересом стоїть непросте завдання переформатувати політичну силу після відходу Барака Обами та очолити опозицію чинному президенту США Дональду Трампу.

“Колись люди вивчатимуть цю епоху американської історії. Вони поставлять нам усім питання: де ви були в 2017 році, коли у нас був найгірший президент в історії США? Ми зможемо відповісти, що Демократична партія була на чолі опору, і зробила все, щоб у нього (Трампа) був один президентський термін”, – заявив Перес.

Відзначається, що Томас Едвард Перес (Tom Perez) – син іммігрантів з Домініканської Республіки, при тому що президент Дональд Трамп взяв на озброєння антиіммігрантську риторику.

Читайте також:
На останній прес-конференції Обама розповів,
чому не можна знімати санкції проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна