Уряд оприлюднив статистику вбитих і арештованих окупантами в Криму

 

Станом на 25 лютого 2017 року в окупованому Криму через політичні переконання загинули 12 людей, 17 пропали безвісти, ще 39 арештовані на політичному ґрунті. Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час виступу на Міжнародному форумі “Крим в умовах окупації: наслідки для України та світу”, передає “Еспресо.TV“.

“Це люди, які постраждали через свої політичні, ідеологічні переконання, через свою приналежність до кримськотатарського народу, звичку до свободи слова, тому що вони вирішили залишитися тим, ким були – громадянами України”, – заявила віце-прем’єр-міністр.

Климпуш-Цинцадзе повідомила, що з політичною позицією пов’язують зникнення в Криму 17 людей, ще 39 арештовані на політичному ґрунті.

“За останні три роки Крим дійшов майже до повного знищення особистих і громадянських прав і свобод людей. Зараз Крим може служити повноцінним довідником порушень та обмеження прав і свобод людини. Майже всі відомі методи боротьби зі свободою вже були застосовані і продовжують застосовуватися окупаційною владою”, – заявила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

“[Влада РФ] вносить проукраїнських активістів у списки терористів, перешкоджає праву на мирні зібрання, переслідує національно-культурні та представницькі органи кримськотатарського народу, визнала Меджліс екстремістською організацією. При цьому окупанти перетворюють Крим у мілітаризовану зону, військову базу”, – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Міністр додала, що РФ прагне перетворити Крим на “мілітаризовану зону”, розміщуючи там свої війська, і загалом півострів у підсумку перетворюється в “територію страху”.

Читайте також:
Це тільки говориться – «Крим узяли без єдиного пострілу».
Майор Баранова – про вихід ЗСУ з півострова

День окупованого Криму у Верховній Раді:
діти на трибуні, ярмарки, фотовиставки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна