Штаб АТО інформує про розрив ЛЕП біля Авдіївки та “плацдарм” на ДФС

 

У суботу, 25 лютого, під час огляду околиць Авдіївки було виявлено два місця пошкоджень лінії електропередач, поряд виявлено вирви від вибухів.
Про це ввечері в суботу повідомив прес-центр штабу АТО.

Відтак, після знаходження місць пошкоджень, у військово-цивільній адміністрації міста Авдіївка сподіваються, що в неділю ремонтні бригади приступлять до проведення відновлювальних робіт і електропостачання міста відновиться.

Як відомо, Авдіївка знову лишилася без електрики після обстрілів ввечері 25 лютого.

 З початку доби, станом на 18:00, на Донецькому напрямку танк обстрілював позиції ЗС України в районі Пісків, шахти “Бутівка” та Кам’янки, з мінометів різних калібрів – Авдіївку, Зайцеве, Луганське, Троїцьке та шахту “Бутівка”, з гранатометів та стрілецької зброї – Новгородське, Кірове та Зайцеве.

Загалом по всьому фронту було зафіксовано 32 обстріли з боку бойовиків. Двох наших військових поранено, одного травмовано, йшлося в повідомленні прес-центру штабу АТО.

Перед тим штаб повідомив про збройну провокацію бойовиків проти спостерігачів СММ ОБСЄ в Попаснянському районі Луганської області:

“Сьогодні (25 лютого) о 11.40 неподалік населеного пункту Катеринівка члени незаконних збройних формувань ОРЛО вчинили чергову збройну провокацію щодо представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Після здійснення патрулювання у зазначеному населеному пункті два автомобілі СММ ОБСЄ були зупинені невідомою особою у балаклаві та військовій формі із розпізнавальними знаками «Новоросія». На запитання патруля хто він і де його командир, чоловік відповів, що командир знаходиться у населеному пункті Первомайськ. Згодом з будівлі вийшла ще одна озброєна автоматом людина та відкрила стрільбу у повітря, після чого патруль Місії сів у машину та виїхав у напрямку населеного пункту Золоте. Проїхавши близько 50 метрів позаду автомобілів пролунало 2 вибухи від гранат.”

Цього ж вечора штаб АТО спростовував поширену російськими ЗМІ інформацію про захоплення об’єктів Донецької фільтрувальної станції українською стороною (конкретно – “націоналістами”) для проведення обстрілів неконтрольованих Україною територій.

“У зв’язку з поширенням окремими інтернет-ресурсами інформації про нібито захоплення українською стороною об’єктів Донецької фільтрувальної станції для проведення обстрілів неконтрольованих Україною територій, прес-центр штабу АТО заявляє, що ця інформація не відповідає дійсності і розповсюджується з метою реалізації чергової провокації з боку російсько-окупаційних військ”, – зазначили в штабі.

Там також додали, що в складі сил антитерористичної операції перебувають винятково підрозділи Збройних сил України та інших військових формувань, створених відповідно до законів України.

“Сили антитерористичної операції ніколи не застосовували і не застосовуватимуть зброї проти мирних мешканців Донбасу”, – наголосили в прес-центрі штабу АТО

Як відомо, 24 лютого бойовики обстріляли ДФС, яка розташована в “сірій зоні” і забезпечує водою як Авдіївку, так і непідконтрольні Ясинувату й частину Донецька. Персонал станції було евакуйовано.

Читайте також:
ТКГ закликала бойовиків Донецька дати “тишу” для ремонту
фільтрувальної станції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна