Речник МОУ: Під Авдіївкою українські війська ведуть інтенсивний вогонь у відповідь

 

За минулу добу, 24 лютого,  внаслідок бойових дій 16 українських військовослужбовців зазнали поранень та травм. Загиблих серед бійців ЗСУ немає. Такі уточнені дані на брифінгу в суботу оприлюднив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

За даними штабу, на Донецькому напрямку за минулу добу відбувся 41 ворожий обстріл, з них 22 – з важкого озброєння, по позиціях ЗСУ було випущено понад 400 мін та снарядів.

За словами полковника Лисенка, на Донецькому напрямку триває ескалація бойових дій під Авдіївкою. Вчора бойові дії на цих рубежах тривали близько 14 годин. Бойовики почали обстріли з самого ранку і не припиняли їх до пізнього вечора, випустивши близько 150 мін та декілька десятків артилерійських і танкових снарядів. На передових рубежах бойовиків перебувають снайпери.

“Українські війська ведуть інтенсивний вогонь у відповідь”, – наголосив Лисенко.

За словами речника, незаконні збройні формування вели обстріли, здебільшого, зі східного напрямку (Ясинувата), проте також зафіксовані обстріли з боку бойовиків з південного (Спартак) та південно-східного (Мінеральне) напрямків.

“Також неспокійно вчора було на лівому фланзі Авдіївської промзони: поблизу Кам’янки окупанти здійснили два обстріли з мінометів і танків”, – додав полковник Лисенко.

Раніше штаб АТО інформував, що внаслідок вечірнього обстрілу Авдіївка знову лишилася без світла.

Читайте ранковий звіт штабу:
За добу в АТО поранено одразу 12 українських бійців, кількість обстрілів наближається до сотні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна