Кримськотатарський батальйон “Аскер” увійде до складу морської піхоти ВМС ЗСУ, – Джемілєв

 

Кримськотатарський добровольчий батальйон “Аскер” імені Номана Челебіджихана стане підрозділом у складі морської піхоти Військово-морських сил ЗС України, про це існує домовленість з міністром оборони України Степаном Полтораком.
Про це повідомив народний депутат від БПП, почесний голова Меджлісу Мустафа Джемілєв 25 лютого в Києві на форумі “Крим в умовах окупації: наслідки для України та світу”, який транслював канал “112 Україна“.

“Є принципова домовленість з міністром оборони Полтораком, що це буде підрозділ у складі морської піхоти. Це не зовсім те, чого ми хотіли, але для початку підійде. Важко сказати, скільки буде бійців, було записано близько 250 осіб. Думаю, що після того, як цей батальйон буде узаконений, багато хто буде записуватися. Причому не тільки етнічні кримські татари”, – заявив Джемілєв.

Також він додав про тиск на жителів Криму з боку окупаційної влади з вимогою вступати до лав російської армії.

“Прискорився натиск на людей, яких закликають у російську армію. Я не уявляю кримського татарина, який присягав би на вірність російській армії, їм залишається вибір – або сідати в тюрму, або переходить кордон і служити своїй країні”, – заявив Джемілєв.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно між кримськотатарським батальйоном “Аскер”, який спонсорує Ленур Іслямов, і Збройними силами України на Чонгарі виник конфлікт, на базі кримських татар провели обшук із руйнуванням та вилученням зброї.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров нарікав на те, що влада зволікає із легалізацією кримського баталйьону.

Читайте також:
“Кримбат” для блокади: буде в системі Нацгвардії і з халяльною їжею

Полторак запропонував татарам з “Аскера” стати підрозділом морської піхоти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна