У Києві накрили підпільні алкоцехи із 3 тоннами російського “Бояришніка”

 

Правоохоронці Києва припинили діяльність підпільного цеху з виготовлення горілчаних виробів, вилучивши зокрема три тонни сумнозвісного косметичного лосьйону “Боярышник” (“Глід”) російського виробництва.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

“В рамках досудового розслідування, зареєстрованого за ч. 3 ст. 204 КК України, правоохоронці провели обшуки в гаражно-будівельному кооперативі на території Голосіївського району столиці, а також у нежитлових приміщеннях в Бориспільському районі на Київщині”, – сказано в повідомленні.

“Під час обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено 3 тонни косметичного лосьйону із назвою «Боярышник» російського виробництва (вміст етилового спирту 70%), який ймовірно використовувався для виготовлення сурогату”, – зазначили в прокуратурі.

Як видно на фото, “Бояришнік” був розфасований у невеликі поліетиленові пакети, готові до продажу (із попередженням про заборону вживати всередину).

Також вилучено 3 тонни готової для реалізації горілки “Пшенична”, запакованої в “Тетра-пак”, 500 літрів коньячних виробів, а також пристрої для виготовлення та фасування горілчаних виробів.

Операцію проводили Київська місцева прокуратура №1 спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в місті Києві ДЗЕ Нацполіції України.

На даний час тривають слідчі дії, а вилучені речовини відправлять на експертне дослідження, зазначають у прокуратурі.

Частина 3 статті 204 Кримінального кодексу України – “незаконне виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей, а так само незаконний збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків”- передбачає санкцію позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.

Як писала “Новинарня“, в грудні 2016 року в Іркутській області Росії було зафіксоване масове отруєння косметичним засобом “Бояришнік”, який вживали як спиртний напій. Постраждали (зокрема осліпли) 123 особи, 76 людей померли.
З’ясувалося, що виробник продукту з порушенням технології застовував метиловий спирт замість етилового.

Перед тим в Україні у вересні-жовтні близько 66 осіб у різних областях померли через отруєння фальсифікованим алкоголем із метанолом у складі.

З регіонів України також надходили повідомлення про наявність у продажу косметичного засобу “Бояришнік” російського виробництва.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна