ОБСЄ: Важке озброєння на Донбасі не відвели обидві сторони

 

У Cпеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявляють, що обидві сторони конфлікту на Донбасі не повністю відвели заборонене Мінськими угодами важке озброєння.

“Сторони мають важке озброєння там, де його не мало би бути. Зокрема, у вівторок (21 лютого) спостерігачі зафіксували дев’ять танків на підконтрольній уряду території і п’ять танків на непідконтрольній території”, – сказав перший заступник СММ ОБСЄ Александр Хуг, якого цитує “Радіо Свобода”.

Як відомо, міністри закордонних справ країн “нормандської четвірки” під час зустрічі на Мюнхенській конференції заявили про готовність вплинути на впровадження режиму припинення вогню на Донбасі з 20 лютого. Проте сторони конфлікту й надалі заявляють про обстріли з іншого боку.

При цьому українська сторона стверджує, що всі важкі озброєння відвела.

Читайте також:
Домовлене в Мюнхені відведення важких озброєнь на Донбасі
не відбулося через провокації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна