Японія протестує через намір Кремля перекинути дивізію на Курили

 

Влада Японії висловила Російській Федерації офіційний протест через її плани розмістити на спірних Курильських островах додаткову військову дивізію.
Про це заявив на прес-конференції в четвер, 23 лютого, генеральний секретар японського кабміну Йосіхіде Суга, передає Reuters.

За його словами, такі дії Кремля ведуть до погіршення відносин між двома країнами, які вдалося налагодити після Другої світової війни.

Він підкреслив, що уряд в Токіо уважно стежить за діями РФ та ретельно аналізує отриману інформацію.

“Посилення російських військ на островах є неприйнятним з позиції Японії і викликає відчуття прикрості, оскільки ми вважаємо ці острови своєю територією”, – сказав Суга.

Напередодні, 22 лютого, під час виступу в Держдумі міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в 2017 році буде завершено формування нової дивізії на Курилах.
“У нас ведеться активна робота із захисту Курил. Там у нас має розміститися дивізія, ми повинні в цьому році завершити”, – сказав міністр.

Японія вважає південні острови Курильського архіпелагу своєю північною територією, захопленою СРСР у Другій світовій війні. Мова йде про 20 великих і більш як 30 дрібних островів. Адміністративно вони оголошені РФ частиною Сахалінської області. Через цю колізію між Японією та РФ досі не укладено мирний договір.

Читайте також:
Один із Курильських островів, проти найменування яких Кремлем
протестує Японія, названий на честь Героя України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.