Пожежа знищила половину військового містечка 10 огшбр в Коломиї

 

Близько п’ятої години ранку в четвер, 23 лютого, сталася пожежа на території військової частини В-3950 в Коломиї (Івано-Франківська область).

Постраждало майно 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ.

Вогнем знищено половину – 15 – з усіх польових наметів для проживання військовослужбовців, інформує управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

Казарми для проживання військових 10 огшбр непридатні, адже в них триває ремонт, а досі вони більше десяти років стояли занедбані.

Прес-офіцер 10 огшбр Юрій Лелявський повідомив, що причиною масштабної пожежі стало коротке замикання електромережі в одній із палаток.

За його словами, незначні травми (легкі опіки рук) під час рятування майна отримали більше п’яти військових, які забирали особисті речі та частину майна, техніку.

Швидкому поширенню пожежі сприяв сильний вітер, який знищив 15 наметів на 50 осіб кожна.

“Вибухів бути не могло, тому що в тих палатках були особисті речі. Зброя і боєприпаси зберігаються в іншому місці”, – сказав Лелявський, реагуючи на повідомлення коломиян у соцмережах, які чули вибухи.

Питання про переселення військових, чиї палатки згоріли, вирішується, пише “Дзеркало медіа”.

Нагадаємо, 18 лютого сталася пожежа з людськими жертвами в розташуванні 16-го окремого мотопіхотного батальйону на Сумщині.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна