Невідома доля 11 татар, заарештованих у Криму напередодні

 

Доля 11 заарештованих кримських татар, заарештованих напередодні в окупованому Сімферополі, залишається невідомою, з ними немає зв’язку. Про це повідомив кримськотатарський адвокат Еміль Курбедінов.

“Мені починають дзвонити стурбовані родичі і друзі 11 заарештованих. На сьогоднішній день немає ясності доль 11 заарештованих кримських татар. Вони не виходять на зв’язок, свого місця розташування не повідомили після прибуття на місце відбування арешту”, – написав захисник у соцмережі.

Курбедінов також підкреслив, що йдеться про чергове порушення прав людини: “Порушуючи чинне законодавство, не надається їм можливість здійснення щоденних телефонних дзвінків! Також адмінзаарештовані мають право на побачення з родичами”.

Як відомо, кримськотатарського активіста Марлена Мустафаєва затримали за запис в соцмережі ще 2014 року за звинуваченням в демонстрації символіки забороненої в Росії (але не в Україні) організації “Хізб ут-Тахрір”. Вранці 21 лютого у нього вдома відбувся обшук.
Одночасно поліція затримала 10 осіб, з числа кримських татар, які знімали те, що відбувається на телефони і вели стрім-трансляцію. Їм присудили по 5 діб адміністративного арешту за “несанкціонований масовий захід”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна