Україна в Радбезі ООН: агресія Кремля – одна з основних загроз європейській безпеці

 

Агресія Росії проти України та її наслідки залишаються одними з основних загроз європейській безпеці. З такою заявою виступив постійний представник України в Організації Об’єднаних Націй Володимир Єльченко на засіданні Радбезу ООН щодо австрійського головування в ОБСЄ.

“Замість того, щоб добросовісно виконувати Мінські угоди, Росія здійснює політичний тиск, шантаж і воєнні провокації. Триваюча агресія Росії проти України та її негативні наслідки залишаються одними з основних загроз європейській безпеці”, – цитує Єльченка сторінка представництва України в ООН у “Твіттері”.

Також Володимир Єльченко зазначив, що “військова атака Росії на Авдіївку підтвердила стійке небажання Москви виконувати свої зобов’язання за Мінськими домовленостями”.

“Місцеві вибори на Донбасі як ключовий елемент політичного врегулювання можливі лише після реалізації безпекового комплексу заходів”, – наголосив постпред.

Єльченко також закликав ОБСЄ приділити посилену увагу ситуації з правами людини в окупованому Криму, де “Росія проводить небувалі репресії”.

Нагадаємо, у лютому Україна головує в Раді Безпеки ООН.

Читайте також:
Як Україна обійшлася з поминками Чуркіна в Радбезі ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна