Росія поставляє бойовикам Донбасу танки, і не тільки, – звіт SIPRI

 

Росія поставляє бойовикам на Сході України танки та іншу бронетехніку, а також протитанкове озброєння і зенітні ракети.
Про це йдеться у звіті Стокгольмського інституту дослідження проблем миру (SIPRI), який цитує “Українська правда”.

За даними інституту, який є найбільш авторитетним у галузі торгівлі озброєннями, у 2012-2016 роках кількість зброї, поставленої неурядовим військовим угрупуванням у світі, склала 0,02% від загального світового ринку зброї.

У звіті зазначається, що в зазначений період Росія поставляла озброєння до 50 країн світу. Зокрема бойовики на Сході України отримали танки та іншу бронетехніку, а також протитанкове озброєння і зенітні ракети.

Експерти підкреслюють, що існують причини, через які важко знайти докази поставок озброєння. Окрім секретності і пропаганди, існують інші чинники, що ускладнюють ідентифікацію – адже бойовиками часто використовується така сама зброя, або схожа на ту, яку використовують урядові сили.

У лютому на одному з російських телеканалів повідомили, що у бойовиків терористичної організації “ДНР” на озброєнні є 700 танків і 400 БМП. Але таку кількість озброєння бойовики не могли захопити в українських військових.

Нагадаємо, свої дані щодо озброєнь бойовиків назвала також група “Інформаційний спротив”.

Читайте також:
Бойовикам “ДНР” не вистачає боєприпасів, поставка – з коліс із Росії, – “ІС”

Росія – найбільший торговий партнер України у військовій сфері-2016. Завдяки “Мотор-Січі”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.