НАСА виявила три придатні для життя планети. ВІДЕО

 

Астрономи виявили в системі зірки TRAPPIST-1 сім планет розміром із Землю, на трьох із яких умови підходять для існування життя, оскільки вони, ймовірно, мають воду і густу атмосферу. Про це повідомляє НАСА, Аерокосмічна агенція США.

Трансляція прес-конференції NASA велася 22 лютого на сайті агентства.

Планетну систему TRAPPIST-1 (або зірка 2MASS J23062928-0502285, ультрахолодний червоний карлик, розташований за 39,13 світлових років – 12 парсеків – від Сонця) зараз спостерігають за допомогою космічного телескопа Hubble, щоб встановити наявність атмосфери на планетах.

“Це відкриття може бути суттєвим кроком у пошуку придатного для життя середовища, місць, які сприяють життю”, – зазначили в НАСА.

Зірка TRAPPIST-1 розміром із Юпітер та масою 8% від Сонця розташована у сузір’ї Водолія.

Зазначається, що на всіх семи планетах цієї системи потенційно може бути вода. Однак на трьох найближчих до зірки планетах може бути занадто спекотно для існування життя, на найбільш віддаленій – занадто холодно, тому для пошуків життя найцікавіші три планети.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна