“День нерозведення”: один поранений, обстріл Пікузів та страйк Росії на ТКГ

Проросійські бойовики з початку доби в середу, 22 лютого, здійснили 27 обстрілів позицій Збройних сил України. Внаслідок цього один український військовий зазнав поранення.
Про це повідомляє прес-центр АТО у зведенні станом на 18:00.

За висновком штабу, незаконні збройні формування зменшили загальну кількість обстрілів, однак продовжують застосовувати важке озброєння.

Зокрема, на Маріупольському напрямку з переносних реактивних пускових установок “Град-П” (“Партизан”), а також з артилерії калібру 122 мм та мінометів різних калібрів обстрілювали Водяне. Також із мінометів обстріляли Лебединське та Широкине.
На Донецькому напрямку бойовики з мінометів калібру 82 мм обстріляювали Луганське; по цьому ж населеному пункту вели вогонь БМП противника.

Також штаб АТО повідомив,  що бойовики обстріляли власні позиції в районі населеного пункту Пікузи (Комінтернове).

“З метою звинувачення українських військ у невиконанні взятих на себе зобов’язань та зриві процесу відведення важкого озброєння від лінії розмежування, російсько-окупаційні війська здійснили чергову провокацію, відкривши вогонь з важкого озброєння по власних позиціях. Обстріл із мінометів стався в районі населеного пункту Пікузи (Комінтернове)”, – сказано в повідомленні.

“Зазначена провокація вкотре підтверджує небажання противника здійснювати практичні кроки щодо мирного врегулювання конфлікту”, – підкреслили у штабі АТО.

Нагадаємо, 20-21 лютого, згідно з домовленостями ТКГ і “Нормандської четвірки”, мало б відбутися відведення важких озброєнь від лінії розмежування, але воно було зірване.

Сьогодні ж російська сторона ініціювала скайп-зустріч Тристоронньої контактної групи, але сама ж її зірвала.
Про це на своїй сторінці у cсоцмережі повідомила прес-секретар Леоніда Кучми (представника України в ТКГ) Дарка Оліфер.

За її словами, Україна була готова продовжити обговорення ходу імплементації домовленостей, про які йшлося 15 лютого в рамках ТКГ в Мінську і 18 лютого на зустрічі міністрів закордонних справ країн “нормандської четвірки” в Мюнхені.

“Українська делегація прибула для участі у відеконференції, також на зустріч приїхали спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік та Ертурул Апакан, голова СММ ОБСЄ, координатор ОБСЄ в підгрупі з безпеки. Однак представники російської сторони не вийшли на скайп-зв’язок”, – написала Оліфер.

Читайте також:
Полторак: На лінії зіткнення – 37 тисяч українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна