Бойовики “ДНР” нібито згодні у вівторок відвести важкі озброєння

 

Бойовики “ДНР” заявляють, що 21 лютого почнуть відводити важке озброєння від лінії розмежування на Донбасі.

Як передає “Радіо Свобода”, донецькі сепаратисти заявили, що планували почати відведення в понеділок, 20 лютого, але відтермінували, оскільки ще немає підтвердження ОБСЄ щодо відведення озброєння українською стороною.

Українська сторона натомість повідомляє, що все її важке озброєння на Донбасі відведене й перебуває на позиціях, визначених Мінськими угодами. Про це сказав речник штабу АТО Леонід Матюхін у коментарі “Радіо Свобода”.

Як відомо, 18 лютого в угрупованні “ЛНР” заявили, що передали керівництву Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ документи про відведення важкого озброєння у місця зберігання.
“На цьому завершився підготовчий етап щодо відведення озброєнь, яке заплановане на 20 лютого. Сподіваюся, що до цього терміну ОБСЄ встигне проаналізувати всі отримані відомості і дати відмашку, що можна починати процес відведення”, – заявляв у суботу представник луганських сепаратистів у Тристоронній контактній групі Владислав Дейнего.

20 лютого бойовики “ЛНР” не повідомляли про стан із відведенням важкого озброєння.

Ситуацію із відведенням озброєння не коментували в понеділок також і в СММ ОБСЄ.

Як повідомляла “Новинарня“, попри попередні домовленості, бойовики в останні дня застосовували як міномети й артилерію, так і реактивні системи залпового вогню “Град” проти сил АТО та населених пунктів.

Під час зустрічі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу, яка відбулася в Мінську 15 лютого, сторони домовилися відвести важке озброєння від лінії розмежування на Донбасі до 20 лютого.

Голови МЗС країн “нормандської четвірки” під час зустрічі на Мюнхенській конференції заявили про готовність вплинути на впровадження режиму припинення вогню на Донбасі з 20 лютого.

Читайте також:
На зустрічі з ОБСЄ в Луганську бойовик забрав документи про відведення зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна