За добу в АТО загинув один боєць. Місцевих просять не чіпати уламки снарядів, поки їх не сфотографують для суду

 

За минулу добу, 19 лютого, російсько-окупаційні війська обстріляли позиції сил антитерористичної операції загалом 62 рази. Один військовий ЗС України загинув, ще одного поранено.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

На Маріупольському напрямку окупанти з мінометів різних калібрів обстрілювали Гнутове, Новотроїцьке, Лебединське та Зайцеве. З гранатометів та великокаліберних кулеметів – Гнутове, Павлопіль, Гранітне, Водяне.
БМП неодноразово вели вогонь по Широкиному. Протитанкові ракетні комплекси – по Водяному, а по Авдіївці – снайпер.

На Донецькому напрямку зі 120 та 82-міліметрових мінометів, а також гранатометів та стрілецької зброї бойовики обстрілювали Троїцьке, Авдіївку, Зайцеве, Опитне, Кам’янку, Луганське, Новгородське.

На Луганському напрямку з гранатометів та стрілецької зброї загарбники неодноразово обстрілювали Валуйське.

Штаб АТО звертається до всіх громадян, які проживають у зоні проведення АТО, з проханням: у випадках, коли після обстрілів ви виявили уламки снарядів, мін чи інших боєприпасів, у жодному разі не піднімати їх, доки ділянку не оглянуть представники поліції.

“Без відповідного їх вивчення, фото- та відеофіксації нашій державі важко буде представити їх як докази у міжнародному суді”, – пояснюють у штабі.

Як повідомляла “Новинарня“, за попередню добу в зоні проведення АТО було зафіксовано загалом 105 обстрілів з боку бойовиків.

ОНОВЛЕНО. Протягом 17-19 лютого в Донецькій області від обстрілів постраждали семеро цивільних осіб.
Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації із посиланням на дані лікувально-профілактичних установ регіону.

Так, 17 лютого поранено двох мешканців Авдіївки, а 18 лютого внаслідок обстрілу та руйнування будинку постраждали ще два мешканця цього ж міста. Їх було госпіталізовано до травматологічного відділення центральної районної лікарні Авдіївки.

Двоє мешканців Волновахи з мінно-вибуховими травмами доставлено до травматологічного відділення Волноваської центральної районної лікарні.

Такі ж поранення дістав мешканець міста Бахмут.

Мешканка села Артема на Луганщині 19 лютого отримала вогнепальне поранення внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї з непідконтрольної українській владі території.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна