З грошей подільників Януковича родинам загиблих в АТО та на Майдані доплатять по 46 тис. грн.

Екс-заступник міністерства доходів та зборів часів Януковича Андрій Головач та колишній заступник міністра економіки Олександр Сухомлин дали свідчення проти екс-президента Віктора Януковича й інших представників тодішньої влади
Про це в кулуарах Верховної Ради в понеділок, 20 лютого, заявив журналістам головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє Еспресо.TV.

“Головною військовою прокуратурою закінчено розслідування, скеровано до суду отримані вироки українського суду, за якими, члени злочинної організації Януковича, зокрема колишній перший заступник міністерства доходів та зборів генерал Головач, а також заступник міністра економіки в уряді Азарова Сухомлин, як члени злочинної організації Януковича, повністю визнали свою вину, дали викривальні покази як по горизонталі, так і по вертикалі з наданням безпосередніх прямих свідчень на керівництво злочинної організації”, – наголосив Матіос.

За його словами, відповідно до вироку суду, представники злочинної влади екс-президента України сплатили до державного бюджету 152 мільйона гривень.  

Ці кошти хочуть розподілити між родинами Героїв Небесної сотні і загиблих в АТО військовослужбовців.

“Члени злочинної організації Януковича сплатили до державного бюджету за вироком суду 152 млн. грн. Сьогодні Бюджетний комітет Верховної Ради одноголосно проголосував за звернення до прем’єр-міністра з метою, щоб 152 млн. грн., які вже стягнені з членів злочинної організації Януковича, були розподілені між родинами Героїв Небесної сотні (106 осіб) і вбитих в АТО військовослужбовців (3150 осіб)”, – каже Матіос.

За його словами, у разі позитивного рішення уряду, за попередніми розрахунками, кожна сім’я одноразово зможе отримати понад 46 тис. грн.

Раніше в ГПУ повідомляли, що Головач пішов на угоду зі слідством.

Читайте також:
Суд арештував екс-заступника голови податкової з бюстом Януковича

ГПУ арештувала майно податківця часів Януковича на 480 млн. гривень. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна