Уряд запровадить п’ять стипендій на честь наймолодших Героїв Небесної сотні

 

Президент Петро Порошенко разом із прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, генеральним прокурором Юрієм Луценком та урядовцями провели зустріч з родинами Героїв Небесної сотні.
Глава держави доручив уряду забезпечити встановлення державних іменних стипендій для молоді на честь наймолодших Героїв Небесної сотні, інформує прес-служба АП.

“Просив би прем’єр-міністра і наш уряд підтримати ініціативу щодо встановлення державних іменних стипендій на честь Героїв Небесної сотні найкращим студентам, молодим науковцям та учням”, – сказав президент.

Він заявив, що стипендії мають носити імена п’ятьох наймолодших за віком загиблих учасників Революції Гідності – Устима Голоднюка, Назара Войтовича, Юрія Поправки, Романа Гурика і Дмитра Максимова.

“Вважаю доречним встановлення таких стипендій в учбових закладах, де вони мріяли навчатися”, – додав Петро Порошенко.

Під час зустрічі президент зазначив, що загиблі активісти захищали життя всього народу та його цивілізаційне європейське майбутнє, а також право українського народу самому визначати свою долю.

“Ми й сьогодні відчуваємо, незважаючи на те, що пройшло три роки, нестерпний біль через втрату близьких та рідних, друзів і побратимів, через втрату співвітчизників і героїв. Вони зараз з нам в наших помислах і серцях”, – сказав Петро Порошенко.

Він знову нагадав, що кілька днів тому була започаткована процедура розробки проекту Меморіалу пам’яті Героїв Небесної сотні.

 

Присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

Зустріч відбулася на території Михайлівського собору. Після зустрічі президент разом із родинами Героїв Небесної сотні взяв участь у панахиді за загиблими героями.

Читайте також:
Порошенко: Перемога Революції Гідності зірвала плани Москви
щодо упокорення України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна