У Сирії ліквідований російський розвідник, який воював на Донбасі

 

Сьогодні, 20 лютого, міністерство оборони Росії повідомило про смерть чотирьох російських військовослужбовців під сирійським Хомсом, які загинули ще 16 лютого.
Офіційною версією була названий підрив на фугасі автомобіля, в якому їхали офіцери. За іншими даними, їх розстріляли з кулемета.

“В результаті підриву четверо військовослужбовців загинули, ще двоє отримали поранення. За їхні життя борються російські військові медики”, – йдеться в повідомленні.

У Єкатеринбурзі сьогодні ж відбулися похорони одного з загиблих — 31-річного старшого лейтенанта Вадима Магамурова, позивний “Мага”, передає “Коммерсантъ“.
З’ясовано, ще перед відрядженням у Сирію він брав участь у військовій агресії РФ на українському Донбасі.

Видання зазначає, що в 2007 році Вадим Магамуров закінчив Єкатеринбурзьке вище артилерійське командне училище, а сам служив у військовій частині в місті Юрга Кемеровської області, де дислокується 74-та окрема гвардійська мотострілецька бригада ЗС РФ.

Як стало відомо, в кінці 2016 року Магамуров приїжджав у Єкатеринбург, де відзначав з друзями нагородження його медаллю “За заслуги перед вітчизною” II ступеня з мечами.
Судячи з фото в соціальних мережах загиблого, він також був нагороджений медаллю “Учаснику військової операції в Сирії”.

У січні 2017 року Мамагуров вирушив уже в друге своє відрядження до Сирії.

“16 лютого мені написали товариші по службі і сказали, що Вадима більше немає серед живих… Наскільки я знаю, він потрапив під кулеметний вогонь противника і загинув. Служив він в останній час на посаді начальника розвідки в артилерійському дивізіоні”,— повідомив місцевому виданню E1.RU друг загиблого Ельнар Садиров.

“Знаю, що вони їхали на УАЗі, і їх з ДШК розстріляли”, — уточнив він.

Він також додав, що подружився з Магамуровим ще в 2014 році в Донецьку.
На питання журналістів, що робив російський розвідник в Україні, його друг відмовився відповідати.
Але двоюрідний брат загиблого підтвердив, що в 2014 році Вадим Магамуров брав участь у бойових діях на території Донецької області.

Нагадаємо, раніше “Новинарня” писала, що з Донбасу багатьох російських найманців у 2016 році відряджали на війну в Сирію.

ОНОВЛЕНО. Другий убитий під Хомсом росіянин – морський піхотинець майор Павло Козаченко.

За інформацією видання “Наш город”, 19 лютого в Пензі пройшла церемонія прощання з 31-річним Козаченком.
Похорон морського піхотинця Козаченко відвідали керівники Пензенської області, в тому числі губернатор Іван Белозерцев і глава адміністрації Пензи Кувайцев, стверджує видання.

Видання з’ясувало, нібито морський піхотинець був на завданні в складі спецгрупи поруч з Пальмірою. Підрозділу поставили завдання вбити кількох ватажків угруповання “Ісламська держава”. Під час цієї операції Козаченко загинув, підірвавшись на встановленому терористами фугасі.

Читайте також:
Двічі окупант. У Сирії вбитий полковник Галицький
– командир “бойових бурятів” з Донбасу, українець і “герой Росії”

Російського розвідника на Донбасі видав бультер’єр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.