Суд дав прокуратурі доступ до мобільних телефонів Новинського

 

Печерський райсуд Києва дав Генпрокуратурі доступ до інформації з мобільних телефонів народного депутата Вадима Новинського (фракція “Опозиційний блок”).
Відповідне рішення значиться в Єдиному реєстрі судових рішень, передає “Інтерфакс-Україна“.

Таким чином задоволено відповідне клопотання слідчого Генеральної прокуратури в рамках розслідування кримінального провадження про позбавлення волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (МП) Володимира (Сабодана) – митрополита Олександра (Драбинка)

“Надати слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генпрокуратури та членам слідчої групи тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні і зберігаються у оператора мобільного … та надати згоду на вилучення відомостей”, – сказано в рішенні суду.

Виходячи з судового рішення, доступ до інформації надано з вхідних і вихідних дзвінків в період з червня 2013 року по липень 2014 року.

У рішенні суду не зазначено прізвище Новинського, але, за інформацією ЗМІ, йдеться саме про нього.

Як писала “Новинарня“, 8 грудня Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Вадима Новинського.

 

Перед тим 3 листопадагенеральний прокурор Юрій Луценко  скерував до Верховної Ради подання, в якому просив дозволити притягнення до кримінальної відповідальності депутата Вадима Новинського.

Новинський проходить як співучасник в одному з епізодів “великої справи Януковича”, де йдеться про узурпацію влади та вплив на українську церкву.

Генпрокуратура звинувачує Новинського за трьома статтями, йому загрожує 5 років ув’язнення.

Предмет правопорушення – незаконна ізоляція у вересні-грудні 2013 року помічника глави УПЦ МП Олександра Драбинка, до якої, за версією Генпрокуратури, був причетний Новинський, а також президент Янукович та правоохоронці Києва.
Як відомо, саме в той час влада тиснула на хворого митрополита Володимира, аби він зрікся керівництва в УПЦ МП на користь ставленика Януковича.

Читайте також:
“Різне ставлення до церкви”. Олігарх Новінський
і митрополит Драбинко прокоментували свою “бійку”

Генпрокуратура допитала предстоятеля УПЦ МП у справі Новинського-Драбинка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна