Порошенко: Перемога Революції Гідності зірвала плани Москви щодо упокорення України

 

Подвиг Небесної сотні – “наша національна гордість і безапеляційний орієнтир – вирвати Україну з чіпких лап хижого двоголового російського орла та перетворити на процвітаючу європейську державу”.
Про це йдеться у зверненні президента України Петра Порошенка, оприлюдненому 20 лютого, в День Героїв Небесної сотні.

“Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні – наших мужніх співвітчизників, які віддали життя за свободу й незалежність України, за право свого народу стати рівноправним членом спільноти вільних націй, за демократичні принципи, що гарантують кожній людині повагу до її гідності та можливість вільно жити і розвиватися”, – зазначив глава держави.

“Доленосні події, які відбулися три роки тому у самому серці України, сколихнули увесь світ. Перемога Революції Гідності зірвала давно виплекані плани Москви щодо упокорення України, поступового перетворення її у підімперську колонію та подальшої експансії.

Самовідданість і жертовність лицарів Майдану пробудила патріотичний дух нашого народу та показала усім, що є цінності, дорожчі навіть за власне життя. Завдяки героїчному чину цих людей ми живемо уже в іншій державі, вповні усвідомлюємо себе великим, гордим народом”, – сказано у зверненні.

“Герої не вмирають! Їхні імена назавжди в когорті славних переможців. Їх буде викарбувано на величному Меморіалі в столиці України. А головне – завжди залишаться в пам’яті народній”, – підкреслив Порошенко.

“Ми обов’язково втілимо мрію Героїв у реальність. Ми переможемо! Слава Україні! Слава її Героям!” – підсумував Порошенко.

Нагадаємо, 20 лютого – в річницю масового розстрілу Майдану 2014 року – в Україні відзначають День героїв Небесної сотні.

Президент почав вшановувати Героїв Майдану 16 лютого, перед своїм візитом до Німеччини.

Читайте також:
Порошенко влаштував урочистості на роковини Майдану завчасно.
Зате дає власні гроші на меморіал

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна