Німеччина готується депортувати рекордну кількість біженців

 

Уряд Німеччини планує, що 2017 року з країни буде депортована рекордна кількість мігрантів, яким було відмовлено у наданні притулку.
Про це в інтервʼю виданню Bild am Sonntag повідомив керівник адміністрації канцлера ФРН Петер Альтмаєр.

“У 2016 році ми значно скоротили кількість біженців, які проходять курс для інтеграції визнаних біженців. Зараз ідеться про те, щоб ті, хто не має права на отримання притулку, залишили Німеччину”, – відзначив він.

За словами Альтмаєра, минулого року понад 80 тисяч мігрантів, яким було відмовлено у наданні притулку, були депортовані до країн походження.

“Це рекорд, і це кількість буде зростати. У 2016 році близько у Німеччині було зареєстровано 700 тисяч клопотань про надання притулку, і майже 300 тисяч були відхилені”, – повідомив чиновник.

“Ми хочемо вислати цих людей якомога швидше, інакше постраждає наш авторитет як правової держави. …Особливо це стосується злочинців і людей, які ставлять під загрозу нашу безпеку”, – наголосив Альтмаєр.

Як зазначає “Європравда”, за 11 місяців 2016 року Німеччина депортувала 23 750 іноземців, які були зобов’язані залишити країну після відмови їм у наданні притулку, і це на кілька тисяч більше, ніж у попередньому році.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна