Із легальної зброї торік убито 38 осіб. На руках мільйон стволів, – Аваков

 

Українці володіють на законних підставах уже близько мільйоном одиниць зброї.
Про це розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Легально на руках зараз близько мільйона стволів”, – сказав він.

“Я вважаю, що нелегальна зброя при лінії фронту в 450 км, на жаль, неминуча. І це буде додатковий фактор дестабілізації”, – додав голова МВС.

За його словами, у цьому напрямку йде серйозна робота: “Установлюємо повний контроль над усією зброєю, яка є в легальному обігу, прораховуємо ризики за вогнепальною, нібито списаною, зброєю, яка приходить із фронту. Плюс міни, гранати, вибухові речовини, – усе, що з території бойових дій надходить на мирну територію”.

За словами міністра, “зброя – це така ж величезна проблема, як і проблема реабілітації людей із травмованою психікою, які повертаються з фронту.

“За статистикою, тільки з легальної зброї в Україні торік були вбито 38 осіб”, – додав голова МВС, запевнивши, що рівень розкриття вбивств досить високий.

“Ще важливий момент, що стосується зброї. Ми, на щастя, відмовилися від послуг російської компанії, яка вела нам базу даних – гільзотеку. Ми не могли собі дозволити, щоб Росія продовжувала обслуговувати нас у нинішній ситуації”, – сказав Аваков.

“Ми зараз разом із іноземцями зробимо нову гільзотеку по всій зброї для повного контролю”, – повідомив глава МВС.

Читайте також:
Аваков зізнався, скільки роздав нагородної зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна