Зустріч Порошенка з Пенсом у Мюнхені тривала вдвічі довше запланованого

 

У рамках робочого візиту до Німеччини, на полях Мюнхенської безпекової конференції, президент України Петро Порошенко 18 лютого провів зустріч із віце-президентом США Майком Пенсом.

“За підсумками зустрічі глава Української держави повідомив, що Україна залишається одним із пріоритетів у політиці нової Адміністрації США”, – ідеться у звіті прес-служби АП.

“Ще раз отриманий потужний сигнал про те, що США є з Україною, що для нової Адміністрації США Україна знаходиться серед перших пріоритетів. Питання Криму і рішуча боротьба за звільнення Криму також залишається серед пріоритетів”, – підкреслив Петро Порошенко під час спілкування зі ЗМІ.

Глава держави наголосив, що зустріч з віце-президентом США тривала майже вдвічі довше запланованого часу.

Порошенко та Пенс детально обговорили координацію дій щодо ситуації на Сході України та російської окупації територій на Донбасі, а також координацію ефективних кроків і формування українського порядку денного щодо переговорів з РФ.

“Був приємно вражений дуже доброю поінформованістю віце-президента США про деталі процесу, який відбувається”, – зазначив Порошенко.

Він запросив віце-президента США відвідати Україну з візитом.

Глава Української держави підсумував: його зустрічі в рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки “підтвердили потужну солідарність з Україною”.

“Дуже важливо, що сьогодні і вчора Україна залишалася серед перших і головних тем на безпековій конференції. І ми отримали чергове підтвердження потужної світової солідарності з Україною, допомагаючи нам під час російської агресії”, – резюмував Порошенко.

Президент ще раз наголосив, що вирішення жодних питань за спиною України не планується і не буде.

Читайте також:
Пенс у Мюнхені:
Росія має відповідати за дії проти України, НАТО підтримуємо

Мюнхенська промова Порошенка:
Підтримка України – найдешевша інвестиція в безпеку вільного світу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна