Порошенко з Німеччини подзвонив Тіллерсону

 

Президент України Петро Порошенко, перебуваючи з візитом у Німеччині в рамках участі у 53-й Мюнхенській конференції з питань безпеки, провів телефонну розмову з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном.
Про це повідомляє прес-служба президента.

Глава держави привітав Тіллерсона з призначенням на посаду та побажав успіхів у виконанні відповідальної зовнішньополітичної місії.

Президент також поінформував держсекретаря США щодо останньої ескалації ситуації на Донбасі та порушення Росією Мінських домовленостей.

Зі свого боку, глава Держдепу розповів про результати зустрічі на рівні міністрів закордонних справ країн G-20 у Бонні, яка відбулася напередодні, та наголосив на важливості виконання Мінських угод.

“Під час розмови йшлося про протидію триваючій російській агресії та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом, в тому числі з допомогою політики санкцій”, – ідеться в повідомленні.

Петро Порошенко та Рекс Тіллерсон окреслили коло питань, які потребують нагальної уваги на цьому етапі зміцнення стратегічного партнерства між Києвом та Вашингтоном.

Президент України запросив Рекса Тіллерсона відвідати з візитом Україну.

Читайте також:
Найбільші виклики з часів WW2. Світові лідери зібралися
на Мюнхенській конференції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна