Обшуки в Лисичанській міськраді: підозрюють мільйонні розкрадання

 

Керівників Лисичанської міської ради перевіряють на причетність до корупційних схем, у мерії відбуваються обшуки. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на ГПУ і прокуратуру Луганщини.

“16 лютого 2017 року слідчими управління прокуратури Луганської області спільно зі співробітниками Управління захисту економіки ДЗЕ ГУ Нацполіції України проведено обшуки в Лисичанській міській раді, за місцями проживання першого заступника та заступника Лисичанського міського голови, під час яких вилучено фінансово-господарську документацію, комп’ютерну техніку та інші речові докази, які підтверджують противоправну діяльність”, – ідеться в повідомленні.

Проводяться невідкладні слідчі та розшукові дії, призначено комплекс судово-криміналістичних експертиз.

Досудове розслідування ведеться у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Лисичанської мерії. За повідомленням прокуратури, ці особи “з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи своїми умисними протиправними діями спричинили тяжкі наслідки у вигляді майнової шкоди в розмірі понад 2,2 млн. грн. (ч. 2 ст. 364 КК України)”.

У прокуратурі зазначають, що санкція ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів) 17 грн.) доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

Читайте також:
Німеччина екстрадувала до України сина мера Лисичанська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна