На Луганщині затримали бойовика, який оформлював українську пенсію

 

Співробітники Служби безпеки України затримали на Луганщині бойовика, який повертався на тимчасово окуповані терористами території після оформлення української пенсії.
Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Перед цим правоохоронці дізналися, що один із бойовиків, який у 2014 році брав участь у незаконних збройних формуваннях “ЛНР”, прибув для вирішення особистих питань на підконтрольну українській владі територію.

Співробітники СБУ встановили особу зловмисника та затримали його при спробі перетину лінії розмежування у пункті пропуску “Станиця Луганська”.

Зі слів бойовика, він у складі терористичного угруповання “ЛНР” ніс чергування на блокпостах, де зі зброєю в руках незаконно перевіряв транспорт громадян.
На контрольовану українській владі територію прибув для оформлення пенсії, після чого збирався повернутися до тимчасово окупованих районів Луганщини.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України (“створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності”), триває слідство.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна