Україна гарантує росіянам безпеку на “Євробаченні-2017”, – продюсер

 

І Україна, і Росія гарантували безпеку та відсутність провокацій зі свого боку на пісенному конкурсі “Євробачення”, який відбудеться в Києві в травні.
Про це розповів в інтерв’ю “Новому времени”виконавчий продюсер конкурсу Йон Ола Санд.

“Так, ми говорили [з представниками Росії], і в мене немає підстав думати, що вони використовують конкурс для небажаних акцій і провокацій. Російські музиканти і телевізійні професіонали стривожені ситуацією не менше за нас. Вони знають: якщо щось піде не так, це в першу чергу вдарить по іміджу Росії”, – сказав Санд.

За його словами, українська сторона зі свого боку теж обіцяє повну безпеку російській делегації в Києві. Зокрема європейських організаторів запевнив в безпеці особисто прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Він підкреслив, що кожна делегація зможе абсолютно комфортно перебувати в Україні.

“Українська влада розуміє, що неприємні історії з російською делегацією в Києві коштуватимуть Україні величезних іміджевих втрат”, – зазначив продюсер.

На його думку, найкращий вихід – “покластися на службу безпеки приймаючої країни”, що він і робить.

Стосовно стану безпеки в українській столиці в цілому, Санд заявив: “Київ – мирне місто, не більш небезпечне, ніж будь-яке інше велике місто в Європі. Ми щільно співпрацюємо з місцевою владою, знаємо кримінальну статистику у місті, і вона не викликає питань. Київ добре організований, тут відмінне транспортне сполучення, багато прекрасних ресторанів і смачна кухня. Я завжди відчуваю себе в Києві безпечно”.

Як повідомляла “Новинарня“, 62-й міжнародний пісенний конкурс “Євробачення” проходитиме в Києві, у Міжнародному виставковому центрі біля станції метро “Лівобережна”. Бюджет конкурсу – понад 655 млн. грн.
У конкурсі братимуть участь 43 країни – рекордна кількість за історію.
Півфінали “Євробачення-2017” відбудуться 9 та 11 травня, фінал – 13 травня.
В Україні триває вибір свого учасника на “Євробачення”.

Читайте також:
Росія намагається пробити в Європі скасування Україною “чорного списку”
на час “Євробачення”?

Київське Євробачення отримало логотип і гасло

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна