На фотовиставці “Промка” в Києві зустрінуться “сталкери” і “кіборги”. ПРИХОДЬТЕ!

 

У п’ятницю, 17 лютого, о 17:00 в Музеї історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7) відкриється фотовиставка Олеся Кромпляса “Промка”, яка розповідає про життя і війну в Авдіївській промзоні.

Як повідомляла “Новинарня“, саме фотороботи Кромпляса стали ілюстраціями благодійного календаря “Промка” на 2017 рік, який видало волонтерське об’єднання “Народний тил”.

“Промка” – напружена точка україно-російського конфлікту, звідки щодня надходять жахливі новини про ближні бої, обстріли, атаки, кількість поранених та загиблих. Це зона, де досі триває 2014 рік, де не знають, що таке перемир’я і спокій”, – ідеться в анонсі заходу.

“До експозиції надана серія чорно-білих фотографій та полароїдних знімків про українських героїв, котрі щодня в нелюдських умовах, під постійними обстрілами виконують свій обов’язок з оборони української державності. Представлені фотороботи були зроблені впродовж жовтня-листопада 2016 року. Зображені на них хлопці саме зараз захищають мирні квартали Авдіївки від терористичної агресії”, – повідомив воєнний фотокореспондент Олесь Кромпляс.

“Війна на Сході України триває вже третій рік… Ми все більше і більше віддаляємось від реалій війни, від вибухів та обстрілів, що лунають за кількасот кілометрів від наших осель… Зазвичай, байдужість громадян викликана не апатією, а непоінформованістю. Тому мета проекту – нагадати, насамперед, українцям, а згодом і світовій спільноті, що війна в Україні триває. Ще нічого не завершилось – щодня гинуть кращі сини України і щодня державність нашої країни знаходиться у небезпеці… Зараз, як ніколи, Збройні сили України потребують консолідованої підтримки громадськості”, – зазначає Кромпляс.

За словами фотографа, на виставці відбудеться знайомство героїв “Промки” – так званих “сталкерів” – із захисниками Донецького аеропорту “кіборгами”.

Вхід вільний. 

“Мистецтво має належати народу”, – жартує Олесь.

На відкриття запрошені керівники держави і Збройних сил, урядовці, представники дипкорпусу, громадські діячі та насамперед – ветерани АТО.

В рамках відкриття виставки автором буде презентований фотоальбом “Промка”, надрукований видавництвом “Люта справа”.

Фото Олеся Кромпляса в календарі “Промка”:

klendar-promka-narodniy-til-1 klendar-promka-narodniy-til-2 klendar-promka-narodniy-til-3 klendar-promka-narodniy-til-7 klendar-promka-narodniy-til-6 klendar-promka-narodniy-til-4
<
>

Кромпляс Олесь, 33 роки – фотограф, журналіст та воєнний кореспондент, громадський активіст, доброволець, учасник Революції гідності.

Його роботи були відібрані в збірку 50 кращих фотографій з Майдану. Навесні 2014 року перебував в полоні проросійських сил у Криму. З початком війни на Донбасі вступив до лав добровольчого батальйону “Азов”, брав участь у звільненні та подальшій обороні Маріуполя, в Іловайській операції.

З підписанням Мінських угод остаточно змінив зброю на фотоапарат. Восени 2014 року разом із 79-ю бригадою провів ротацію та зняв фоторепортаж у новому терміналі Донецького аеропорту.

Репортаж з Авдіївської промзони датований жовтнем-листопадом 2016 року.

Крім того, Олесь – автор статей та фоторепортажів із Маріуполя, Іловайська, Дебальцевого, Широкиного.

Читайте також:
“Народний тил” видав новий благодійний календар на підтримку ЗСУ – “Промка”. ФОТО, ЯК ПРИДБАТИ

Олексій Сіхарулідзе: На промзоні страшніше, ніж у ДАПі.
Але допомагати треба “нерозкрученим” позиціям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна