ЄС готує масштабну програму підтримки для відбудови українського Донбасу

 

Європейський Союз готує масштабну програму допомоги Україні для відновлення зруйнованої внаслідок російської агресії інфраструктури на Сході.
Про це 14 лютого заявив Ян Борг – представник головуючої в Раді ЄС Мальти – під час дебатів у Європарламенті з питання загострення ситуації на Донбасі, повідомляє “Укрінформ”.

“Ми готуємо істотну програму ЄС для підконтрольних уряду територій України уздовж лінії зіткнення, метою якої є підтримка економічного розвитку, соціальної інтеграції та створення робочих місць”, – підкреслив представник Євросоюзу.

Програма ґрунтуватиметься на фінансовому плані на 2018-2020 роки, який передбачає масштабну реконструкцію територій на Сході України, коли це дозволятимуть умови.

Представник ЄС також підкреслив, що санкції проти Росії повинні залишатися, поки не будуть в повному обсязі виконані Мінські домовленості.

Ян Борг запевнив, що питання України залишається одним із головних пріоритетів на порядку денному політики Євросоюзу.

Читайте також:
МЗС ФРН запрошує нормандську четвірку в Мюнхен з приводу Авдіївки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна